SDU Education Information System
   Home   |  Login Türkçe  | English   
 
   
 
 


 
Course Information
Course Unit Title : Hygiene and Sanitation in Processing Plants
Course Unit Code : SUM416
Type of Course Unit : Optional
Level of Course Unit : First Cycle
Year of Study : 4
Semester : 8.Semester
Number of ECTS Credits Allocated : 3,00
Name of Lecturer(s) : ---
Course Assistants :
Learning Outcomes of The Course Unit : Understanding basic principles of hygiene and sanitation
Microbial ecology of foods and to assess health risks
To evaluate the application and control of cleaning and disinfection procedures
Mode of Delivery : Face-To-Face
Prerequisities and Co-requisities Courses : Unavailable
Recommended Optional Programme Components : Unavailable
Course Contents : Hygiene and sanitation practices, and characteristics of water used, disinfection and cleaning applications, information about health risks associate with fishery products will be given
Languages of Instruction : Turkish-English
Course Goals : Fisheries Processing plants helps us understand the importance of hygiene and sanitation
Course Aims : The aim of this course is to ensure safe and healthy food production in fish processing plants.
WorkPlacement   Not Available
Recommended or Required Reading
Textbook :
Additional Resources :
Material Sharing
Documents : Anonim. 1997. Su ürünleri işleme ve değerlendirme tesislerinde kritik kontrol noktaları ve tehlike analizleri, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Ankara.
Assignments : 1
Exams : 2
Additional Material :
Planned Learning Activities and Teaching Methods
Lectures, Practical Courses, Presentation, Seminar, Project, Laboratory Applications (if necessary)
ECTS / Table Of Workload (Number of ECTS credits allocated)
Student workload surveys utilized to determine ECTS credits.
Activity :
Number Duration Total  
Course Duration (Excluding Exam Week) :
14 2 28  
Time Of Studying Out Of Class :
14 2 28  
Homeworks :
0 0 0  
Presentation :
0 0 0  
Project :
0 0 0  
Lab Study :
0 0 0  
Field Study :
0 0 0  
Visas :
1 10 10  
Finals :
1 20 20  
Workload Hour (30) :
30  
Total Work Charge / Hour :
86  
Course's ECTS Credit :
3      
Assessment Methods and Criteria
Studies During Halfterm :
Number Co-Effient
Visa :
1 90
Quiz :
0 0
Homework :
1 10
Attendance :
0 0
Application :
0 0
Lab :
0 0
Project :
0 0
Workshop :
0 0
Seminary :
0 0
Field study :
0 0
   
TOTAL :
100
The ratio of the term to success :
40
The ratio of final to success :
60
TOTAL :
100
Weekly Detailed Course Content
Week Topics  
1 Basic principles of hygiene in fish processing plants and sanitation
  Study Materials: Anonim. 1997. Su ürünleri işleme ve değerlendirme tesislerinde kritik kontrol noktaları ve tehlike analizleri, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Ankara.
2 Aim and importance of food hygiene
  Study Materials: Anonim. 1997. Su ürünleri işleme ve değerlendirme tesislerinde kritik kontrol noktaları ve tehlike analizleri, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Ankara.
3 Microbial ecology of fishery products
  Study Materials: Anonim. 1997. Su ürünleri işleme ve değerlendirme tesislerinde kritik kontrol noktaları ve tehlike analizleri, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Ankara.
4 Health risks associate with fishery products
  Study Materials: Anonim. 1997. Su ürünleri işleme ve değerlendirme tesislerinde kritik kontrol noktaları ve tehlike analizleri, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Ankara.
5 Pathogenesis of seafood-borne infection
  Study Materials: Erol, İ. 1999. Besin Hijyeni, Ankara Ün. Veterinerlik fak. Ankara.
6 Food infection and intoxications
  Study Materials: Erol, İ. 1999. Besin Hijyeni, Ankara Ün. Veterinerlik fak. Ankara
7 Water hygiene and importance of water used in food production and cleaning of food plants
  Study Materials: Anonim. 1997. Su ürünleri işleme ve değerlendirme tesislerinde kritik kontrol noktaları ve tehlike analizleri, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Ankara.
8 Cleaning and disinfection of the application
  Study Materials: Anonim. 1997. Su ürünleri işleme ve değerlendirme tesislerinde kritik kontrol noktaları ve tehlike analizleri, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Ankara.
9 Classification of detergent ve disinfectant at which used and their need properties
  Study Materials: Anonim. 1997. Su ürünleri işleme ve değerlendirme tesislerinde kritik kontrol noktaları ve tehlike analizleri, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Ankara.
10 Microbial control methods
  Study Materials: Anonim. 1997. Su ürünleri işleme ve değerlendirme tesislerinde kritik kontrol noktaları ve tehlike analizleri, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Ankara.
11 Personel hygiene
  Study Materials: Anonim. 1997. Su ürünleri işleme ve değerlendirme tesislerinde kritik kontrol noktaları ve tehlike analizleri, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Ankara.
12 Disinfection in retail shops of the fishery products
  Study Materials: Anonim. 1997. Su ürünleri işleme ve değerlendirme tesislerinde kritik kontrol noktaları ve tehlike analizleri, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Ankara.
13 Importance of hygiene in transport of the fishery products
  Study Materials: Anonim. 1997. Su ürünleri işleme ve değerlendirme tesislerinde kritik kontrol noktaları ve tehlike analizleri, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Ankara.
14 General Assesment